Не всички собственици на кучета разбират, че те са като децата и се нуждаят от играчки. Целта на тази статия е да ги убеди да променят възгледите си.

Защо домашните любимци се нуждаят от играчки?

Често има случаи, когато след завръщането си от работа вкъщи, собственикът наблюдава доста безпристрастна картина: счупени вази, скъсани обувки, обърнати надолу цветя. Най-често след това собствениците се карат и дори наказват кучетата, без да разбират причините за поведението си.

Факт е, че кучето само в къщата е отегчено и самотно. Тогава то намира забавление за себе си, същите пантофи на стопанина, които може да дъвче. Не наказвайте домашния си любимец заради случилото се. Най-хубавото е да го занимавате, да намирате нещо за правене.

И тук на помощ ви идват играчки за кучета! Те ще облекчат развъдчика на кучета от тези проблеми. Има развлекателни предмети за дома и улицата.

Играчките за открито са всякакви топки, изработени от трайни материали, пръстени, изделия с костна форма и т.н.

Домашните любимци харесват играчки от латекс под формата на риба, сандвичи и всякакви скърцания.

За животновъдите е много важно да знаят, че за пълното развитие на кучето са необходими не само ежедневни разходки и правилно хранене, но и игри. И тогава възниква въпросът: как да изберем подходящата играчка за нашия домашен любимец?

По какви параметри да изберете играчка

Първото нещо, което трябва да се търси при закупуването на такъв продукт, е размерът. Не бива да купувате голямо и масивно нещо за малко куче. И обратно, в никакъв случай не трябва да давате твърде малка играчка на голямо животно. Той може по невнимание да го преглътне. И за да го извлечете, ще ви трябва операция. Оттук и заключението: предметът трябва да е съразмерен с устата на домашния любимец, тоест не трябва да се побира изцяло в него.

Разновидности на играчки за кучета:

  • Летящи предмети и такива, които трябва да бъдат преследвани. Те включват специални гумени топки и всякакви летящи чинии и дискове.
  • Пищялки от каучук и латекс.
  • Пръстени, кости, пръчки. Предназначен за кученца, които имат обмен на зъби. Но има и възрастни, които обичат да дъвчат нещо. Изработени са от формован каучук или предварително изсушени сърцевини.
  • Пластмасови и гумени топки или тръбички, специално изработени, за да пасват на мястото за лакомствата.
  • Плъзгане на елементи. Материал: кожа, въже или гума. Но те могат да се използват само за кучета на възраст над една година и половина.
  • Меки детски играчки. Без малки пластмасови части за поглъщане на животното.
  • Специални предмети за почистване на зъбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *